Nova sezona TV serijala “Moj heroj”, emitovaće se 28.04.2016. – četvrtak sa početkom u 14:00h na RTS1 i posvećena je inspirativnim mladim preduzetnicima srbije. U Trećoj epizodi predstavljamo preduzimljive i istrajne poslovne ljude Subotice.

Upoznaćete i Nikolu Bašića, mladog nastavnika ekonomskih predmeta u Srednjoj ekonomskoj školi “Bosa Milićević” u Subotici, koji se na inicijativu porodice odlučio da pokrene prozvodnju goji bobica.

Kada su razvoj, podrška i preduzetništvo u pitanju, tragali smo za inicijativom svih privrednih subjekata. Štamparija “Čikoš” još od osnivanja 1990. godine zapošljava radnike sa invaliditetom, od čega nije odustala do danas: 35% zaposlenih su mladi radnici sa invaliditetom.

Zahvaljujući “Mini Pani” sistemu iz Subotice, ok 150 radnika je dobilo zaposlenje, a preko stotinu korisnika franšize mogućnost da se samozaposli ili unapredi poslovanje. Mlada dizajnerka, Mina Bašić Palković, diplomirani grafički dizajner odlučila je da sa suprugom preuredi prostor porodične kuće i napravi dečju igraonicu.

Mladi su dobili šansu i u renomiranoj modnoj kompanij “Legend” da upravo u sedištu kompanije u Subotici započnu karijeru, napreduju, razvojaju svoje talente ali i daju doprinos domaćoj kreativnoj industriji…

I to nije sve: Milan Romić, magistar mehatronike je tokom studija osmislio program za automatizaciju maketa, različitih projekata!

Serijal “Moj heroj” realizuje se u saradnji sa Javnim medijskim servisom Srbije već četiri godine.

Udruženje građana “Moj heroj” je godinu dana temeljno i odgovorno pripremalo treću sezonu istoimenog TV serijala. Ovoga puta u fokusu je bilo preduzetništvo mladih i najbolji primeri prakse, podsticanje zapošljavanja i mentorstva na nivou lokalnih samouprava širom Srbije. Po tradiciji, serijal će pratiti i redovne objave u “Politikinom Zabavniku” –  u formi saveta heroja (ovoga puta preduzteništva).

Do sada je na RTS-u emitovano više od 60 priča o najupečatljivijim ličnostima iz našeg okruženja koje itekako zaslužuju epitet “heroj” – bilo da su se istakli vrlinama poput dobrotvora, zadužbinara, mecena ili specifičnom hrabrošću i požrtvovanjem poput spasilaca, posvećenošću poput naučnih radnika, filantropa, inicijatora plemenitih i huanih projekata ili – odlučnošću i istrajnošću, poput preduzetnika…

“Moj heroj”, RTS1 – svakog drugog četvrtka u 14:00h.

Scroll to Top