ZABORAVILI STE DETALJE?

Nikola Bašić u emisiji „Moj heroj“ na RTS1

od / среда, 27 април 2016 / Objavljeno u Novosti, Uncategorized, Zdravlje
moj heroj

Nova sezona TV serijala „Moj heroj“, emitovaće se 28.04.2016. – četvrtak sa početkom u 14:00h na RTS1 i posvećena je inspirativnim mladim preduzetnicima srbije. U Trećoj emizodi predstavljamo preduzimljivce i istrajne poslovne ljude Subotice.

 

Upoznaćete i Nikolu Bašića, mladog nastavnika ekonomskih predmeta u Srednjoj ekonomskoj školi „Bosa Milićević“ u Subotici, koji se na inicijativu porodice odlučio da pokrene prozvodnju goji bobica.

 

 

Kada su razvoj, podrška i preduzetništvo u pitanju, tragali smo za inicijativom svih privrednih subjekata. Štamparija „Čikoš“ još od osnivanja 1990. godine zapošljava radnike sa invaliditetom, od čega nije odustala do danas: 35% zaposlenih su mladi radnici sa invaliditetom.

Zahvaljujući „Mini Pani“ sistemu iz Subotice, ok 150 radnika je dobilo zaposlenje, a preko stotinu korisnika franšize mogućnost da se samozaposli ili unapredi poslovanje. Mlada dizajnerka, Mina Bašić Palković, diplomirani grafički dizajner odlučila je da sa suprugom preuredi prostor porodične kuće i napravi dečju igraonicu.

Mladi su dobili šansu i u renomiranoj modnoj kompanij „Legend“ da upravo u sedištu kompanije u Subotici započnu karijeru, napreduju, razvojaju svoje talente ali i daju doprinos domaćoj kreativnoj industriji…

 

 

I to nije sve: Milan Romić, magistar mehatronike je tokom studija osmislio program za automatizaciju maketa, različitih projekata!

Serijal „Moj heroj“ realizuje se u saradnji sa Javnim medijskim servisom Srbije već četiri godine.

Udruženje građana „Moj heroj“ je godinu dana temeljno i odgovorno pripremalo trežu sezonu istoimenog TV serijala. Ovoga puta u fokusu je bilo preduzetništvo mladih i najbolji primeri prakse, podsticanje zapošljavanja i mentorstva na nivou lokalnih samouprava širom Srbije. Po tradiciji, serijal će pratiti i redovne objave u „Politikinom Zabavniku“ –  u formi saveta heroja (ovoga puta preduzteništva).

 

 

Do sada je na RTS-u emitovano više od 60 priča o najupečatljivijim ličnostima iz našeg okruženja koje itekako zaslužuju epitet „heroj“ – bilo da su se istakli vrlinama poput dobrotvora, zadužbinara, mecena ili specifičnom hrabrošću i požrtvovanjem poput spasilaca, posvećenošću poput naučnih radnika, filantropa, inicijatora plemenitih i huanih projekata ili – odlučnošću i istrajnošću, poput preduzetnika…

„Moj heroj“, RTS1 – svakog drugog četvrtka u 14:00h.

 

VRH Call Now ButtonPOZOVITE