Naša priča

Priča o prvoj plantaži godži bobica u Srbiji započinje 2013. godine kada smo u našoj porodici doneli veliku odluku da zasadimo specifično i tada još nedovoljno poznato bobičasto voće u selu Mala Bosna, nadomak Subotice.

Na početku je bilo mnogo izazova i nepoznanica u vezi sa sadnjom, uzgojem, održavanjem, berbom i tehnologijom proizvodnje. Međutim, naša upornost, konstantno istraživanje i učenje, dovelo nas je do uspeha, te već 9 godina napredujemo u ovome poslu.

Prema istraživanjima Svetske zdravstvene organizacije godži spada u grupu od deset biljaka čiji plodovi najdelotvornije utiču na ljudsko zdravlje. Godži je izvrstan dodatak ishrani sa neverovatno bogatim nutritivnim sastavom. Količine vitamina, minerala, karotena i antioksidanasa znatno prevazilaze sve standarde u odnosu na ostalo voće i povrće. Izvrsno doprinosi jačanju imuniteta, podsticanju rasta kod dece i mladih, ubrzanju metabolizma, prevazilaženju anemije i u mnogim drugim zdravstvenim neprilikama.

Kako bismo sačuvali sve korisne biosupstance plodova godži biljke odlučili smo se na uzgoj u skladu sa prirodnim principima, te ne koristimo nikakve pesticide (herbicide, insekticide, fungicide). Godži bobice ubrane sa plantaže dalje idu na preradu u sok. Pasiraju se i pasterizuju uz dodatak C vitamina i pakuju u staklenu ambalažu. U sok se ne dodaje konzervans, šećer, veštačke boje, aditivi, voda niti bilo koji drugi sastojci. Tako se dobija matični sok od 100% godži bobica, izvanrednog kvaliteta i potpuno bezbedan za upotrebu.

Tokom svih ovih godina rada imali smo priliku da čujemo mnoštvo pozitivnih iskustava i stekli smo puno zadovoljnih konzumenata. Naročito dobro su se pokazali uspesi kod podsticanja hormona rasta kod dece, te su nam roditelji potvrđivali da su njihova deca, čiji je rast bio usporen ili potpuno zastao, ponovo počela rasti dok su svaki dan pili sok od godži bobica u periodu od 6 do 9 meseci.

S radošću Vas očekujemo da nas pozovete i saznate sve o plantaži, godži bobicama i o iskustvima naših konzumenata “iz prve ruke”. Možete nas kontaktirati putem telefona ili mejla kojeg ćete pronaći na stranici “Kontakt”.

Scroll to Top