Pripremite se za prskanje goji bobica

Zbog izuzetno obilnih padavina u predhodnoj nedelji, neophodno je izvršiti preventivno prskanje plantaže goji bobica kako bi se sadnice zaštitile od bolesti. Naime, ovakvo vreme pogodno je razvoj različitih gljivičnih oboljenja na sadnicama, koje kasnije mogu uticati na plodnost same sadnice.

U tu svrhu, koristićemo ekonološka sredstva za zaštitu ARMORA I HUMISIN. Armora je koktel biljnih ulja i koncentrata za negu dobivenog iz lekovitog bilja, koji sadrže bioaktivne materije a isti imaju zajedničku osobinu, da sprečavaju rast ili razmnožavanje mikroorganizama. Svojim prodornim mirisom odbojno deluju na brojne štetne insekte. Armora je pravo ekološko preventivno sredstvo protiv uzročnika koji napadaju listove, cvetove i plodove. Ovaj koktel je evikasan u preventivi i upotrebljava se uvek zajedno sa Humisinom koji je osnova za spremanje rastvora za negu voća i povrća i folijarno prehranjivanje.

Ova dva biološka sredstva (oba su od po 1 litar) potrebno je rastvoriti u 100 litara vode i sa tim folijarno tretirati sadnice.

Scroll to Top