ISKUSTVO KONZUMENTA NAŠIH GOJI BOBICA

Poštovani čitatelji, prenosimo Vam iskustvo jedne majke koja je svom sinu davala naš matični sok od goji bobica u borbi protiv astme.

Goji bobice daju posebnu snagu mom sinu

“Pozdrav svima. Moj sin Josip je bio svega par nedelja kada smo se prvi put javili u opštu bolnicu u Subotici na dečije odeljenje jer nije mogao normalno disati od gustog sekreta. Zadržani smo u bolnici i odmah su mu dali “Urbazon” (lek koji se daje u hitnim slučajevima kod asmatičnog napada). Ostali smo u bolnici nedelju dana dok mu se stanje nije poboljšalo. Pušteni smo iz bolnice sa upozorenjem da budno pratimo svaku promenu jer je možda osetljiv na bronhije. Svakako da smo bili pažljivi, ali uzimajući u obzir da ima starijeg brata, nismo ga mogli u potpunosti zaštititi od virusa.

Imao je 2,5 godine kada je upućen kod alergologa u opštu bolnicu sa dijagnozom produženog kašlja “Dermatitis atopica”. Nakon obavljenog alergo testa utvrđeno je da je alergičan na DERMATOPHAGOIDES PT, POLEN DRVEĆA I GLJIVICE – BUĐ. Dobio je terapiju za tri meseca, svaki dan inhalacija sa Pulmikorom, Cetirizin i Ventolin po potrebi. Svaka tri meseca smo odlazili na kontrolu kod pedijatra, imunologa, alergologa da bi za 9 meseci u ustaljenoj terapiji dodali još i Singular.

Sa 3,9 godina Josip je dobio dijagnozu Asthma bronchiale allergicum. Uzimao je terapiju, ali mu nije bilo mnogo bolje, to je bilo samo održavanje bronhija prohodnim. Ishrana mu je bila raznolika i majčino mleko je uzimao do 20 meseci. Činili smo sve kako bi alergene ukolonili iz njegove okoline, ali nam je bilo jasno da je to ne moguće i da je jedino rešenje da mu ojačamo imunitet.

Od prijateljice smo dobili med 3u1 i to je vidno počelo popravljati njegovo zdravstveno stanje. Kada se malo zasitio toga prešli smo na rastvor Himalajske soli za ispiranje nosa kao i sonu lampu. Ovo sve mu je mnogo pomagalo ali mu je i dalje nešto nedostajalo. Sobzirom da je u vrtiću, gde je na “izvoru” bolesti, bila mu je potrebna jača zaštita. Čula sam za matični sok od goji bobica saznala gde mogu da ga nabavim i to sam odmah učinila. Uzeli smo našu prvu bočicu matičnog soka od goji bobica i uverili se da goji bobice daju “posebnu” snagu mom sinu. Naš super sokić – matični sok od goji bobica – je mnogo uradio do sada, toliko da su noći mirne, a virusi se “podnose na nogama”. Najviše od svega me je iznenadilo što su svi u vrtiću u jednom periodu bili bolesni a Josip nije. Normalno jede i dobrog je raspoloženja. Sve je u najboljem redu.

Naš super sokić nas zaista čini srećnima, pa je i naziv za goji bobice “srećno voće” zaista opravdan. Terapiju za astmu ne uzimamo već godinu dana. Prezadovoljna sam jer Josipov imunitet može sam da se izbori sa ovom bolešću. Svim budućim korisnicima matičnog soka od goji bobica želim zdravlje koje i mi dobijamo od njega.

Srećni korisnici srećnog voća!”

Scroll to Top