Udruženje ekonomista pod nazivom “ENECA”, u saradnji sa kompanijom “Filip Moris”, je u novembru 2012. godine raspisalo konkurs za dodelu 200.000,- dinara bespovratnih sredstava za pokretanje biznisa pod nazivom Pokreni se za posao. Po završetku selekcije biznis planova, odabrano je najboljih 110, među kojima se našao i moj biznis plan “UZGOJ I PRERADA GOJI BOBICA”.

Ovaj projekat – “POKRENI SE ZA POSAO” – zatvoren je 1. marta 2013. godine sa ukupno 3200 prijavljenih kandidata sa svojim biznis planovima. Prijavio sam svoju ideju pod nazivom “Uzgoj i prerada goji bobica” u nadi da će biti jedna od 110 subvencionisanih biznisa. Nakon što su stručna lica Udruženja Eneca pregledali sve aplikacije, odabrano je 350 koji su ušli u drugi krug. Svaki od odabranih kandidata je posetio jedan od članova Udruženja Eneca kako bi procenio validnost i izvodljivost napisanog biznis plana na licu mesta. Na našu plantažu je došao glavni menadžer projekta “Pokreni se za posao”, Milivoje Jovanović. Po završetku selekcije biznis planova, odabrano je konačnih 110 među kojima se našao i moj biznis plan “Uzgoj i prerada goji bobica”. S obzirom da su ova sredstva namenjena isključivo za kupovinu opreme, odabrao sam kupiti sušaru pomoću koje sam preradio sve preostale goji bobice koje se nisu rasprodale u svežem stanju.

Želim pohvaliti stručnost i profesionalnost svih osoba koje su sporvodile ovaj projekat. Iz iskustva mogu reći da su mi izašli u susret sa mnogim savetima. Organizovali su za sve dobitinike subjencija predavanjima preko interneta gde su obuhvaćena najvažnija pitanja prodaje, marketinga, distribucije i finansiranja. Svi koji su propustili priliku prošle godine da se prijave na ovaj konkurs, ili možda nisu dovoljno razradili svoj biznis plan, imaju ponovo mogućnost da se apliciraju i pošalju svoju biznis ideju. Rok prijave je 15.01.2014. godine. Više informacija možete pronaći na stranici www.pokrenisezaposao.rs.

Srdačno,

Nikola Bašić

Scroll to Top