Healthy life concept

Velike količine minerala gvožđa koje se nalaze u goji bobicama su idealan prirodni dodatak ishrani kod ljudi koji imaju problema sa malokrvnošću

Goji bobice u svežem stanju imaju pomalo gorkast ukus tokom celog ciklusa zrenja, a tek na samom kraju sazrevanja se ukus menja u slatkast. Taj gorak ukus goji bobice se pripisuje velikoj količini minerala gvožđa. Adekvatna zamena za sveže goji bobice je matični sok od goji bobica u kojem su sačuvana sva blagotvorna dejstva ovog super voća. Da bismo znali kakve nam to prednosti za naše zdravlje donosi, moramo znati za čega nam sve koristi mineral gvožđe. U tu svrhu ćemo u narednom periodu objavljivati seriju članaka o svim delotvornim stvarima gvožđa i drugih minerala na naš organizam.

Bez kiseonika sve je ništa. Mi, ljudska bića ne možemo da proizvodimo energiju bez kiseonika. Naše ćelije su zavisne od neprestanog snabdevanja kiseonikom preko otprilike 25 milijardi crvenih krvnih zrnaca – koja sadrže gvožđe. Ona transportuju kiseonik iz pluća do ćelija i obrnuto, ugljen – dioskid posle procesa sagorevanja ponovo nazad ka izdisanju vazduha.

Svako pojedinačno crveno krvno zrnce može da transportuje do jedne milijarde molekula kiseonika. A kako? kiseonik se vezuje za crvenu supstancu krvi – hemoglobin koji sadrži gvožđe. Ljudska koštana srž proizvodi u svkaoj sekundi neverovatnih 20 miliona ovih crvenih krvnih zrnaca. Da li već možete da zamislite kako se osećate? Premalo kiseonika – premalo energije u ćelijama – osećate se umorno i niste telesno efikasni. Na čestu pojavu umora se mnogi žale. Prema jednom istraživanju koje je uključilo 30.000 žena, žene se već pri samo blagom nedostatku gvožđa za 20% češće žale na umor, smanjenu sposobnost koncentrisanja i nedostatak vitalnosti.

Kod sportista se vrlo brzo mogu primetiti niske rezerve gvožđa. Ako vam se javljaju simptomi da vam se vrti u glavi prilikom trčanja ili vam je potrebno više vremena da se oporavite, problem bi mogli potražiti u nedostatku minerala gvožđa, jer time opada vaša mišićna snaga i izdržljivost.

Nedostatak gvožđa možete nadoknaditi sa našim novim proizvodom – Matični sok od goji bobica – koji u sebi sadrži 100% ceđene goji bobice bez dodataka šećera, konzervansa, aroma, boja i drugih hemisjkih dodataka. Samo 30 ml dnevno ovog matičnog soka će vam pomoći da nadoknadite neophodne količine gvožđa u vašem organizmu i obezbedite sebi više snage i izdržljivosti u svakodnevnim aktivnostima.

 

Scroll to Top