ISKUSTVO KONZUMENTA NAŠIH GOJI BOBICA

Dragi ljubitelji goji bobica, prenosimo vam novo iskustvo naših konzumenata goji bobica. Ovaj put su goji bobice uticale na poboljšanje regulisanja nivoa šećera u krvi kod dijabetičara. Josipa je konzumiranjem goji bobica smanjila svoje jedinice insulina sa 18 na 8 jedinica. Goran i Josipa su izrazili svoje zadovoljstvo rečima “Doslovce, dobili smo osećaj egzotike i gipkosti.” Oni su su sastavili ovaj tekst za nas kako bi nam dali bliži uvid u njihovo iskustvo prilikom konzumacije svežih goji bobica kao i matičnog soka od goji bobica. Pročitajte kako su njima pomogle naše sveže goji bobice i matični sok od goji bobica.

“Utisci nakon konzumacije svežih goji bobica i nakon konzumacije matičnog soka od goji bobica

Po prvi put smo čuli za bobice goji bobice prije nekoliko godina. Na sajmu sitnih zanata i proizvođača bio hrane upoznali smo se vizuelno sa narandžasto crvenim jajolikim bobicama koje su nas iskreno zainteresovale kao voće koje nije baš česta pojava na našim prostorima.

Josipa je 18 godina dijabetičar na insulinu. Obzirom da smo blizu 50 godina života svaka biljka, bio čaj, voće ili povrće koje ima antioksidna sredstva dobro dođu za zaštitu i otpornost organizma.

Za prvu priliku smo kupili jednu mericu svežih goji bobica koje smo smestili u frižider i konzumirali ih sveže po 5   bobica ujutro. Drugi deo bobica smo zamrzli u duboki friz. Nakon 3 dana konzumiranja goji bobica Josipa je primetila da ima potrebu da smanji jedinice insulina jer joj je naglo počeo opadati šećer. Sa 18 jedinica insulina sišla je na 10, a kasnije i na 8 jedinica. Pored tog zadivljujućeg rezultata sa insulinom, i Josipa i ja smo primetila da nam se znatno popravilo raspoloženje na bolje. Jutarnji pokreti su nam bili brži i lakši. Za sve vreme konzumiranja goji bobica osetno smo primetili podmladak organizma. Prosto smo imali više snage u dnevnim obavezama i mnogo smo ih lakše prevazilazili.

Doslovce, dobili smo osećaj egzotike i gipkosti. Ukus svežih goji bobica se može uporediti sa ukusom dinje pomešane sa narandžom i cimetom. Ako bismo se izrazili kao ,,someljijeri,, u komentarisanju voća, ukus matičnog soka je poprilično sličan svežim goji bobicama.

Pozdrav svim budućim ljudima koji će konzumirati goji bobice.”

Goran i Josipa Vujković

Scroll to Top