ISKUSTVO KONZUMENTA NAŠIH GOJI BOBICA

Prenosimo vam još jedno novo iskustvo konzumenata goji bobica. Ovoga puta radi se o gospođi koja je pomoću goji bobica uspela da podigne nivo hemoglobina u krvi. Anemija, koju je do tada imala, je polako počela da nestaje. Da bismo malo bolje razumeli situaciju, navešćemo vam nekoliko osnovnih podataka o anemiji i njenim simtomima.

Anemija

Anemija je stanje nedostatka crvenih krvnih zrnaca, takođe poznata i kao problem malokrvnosti. U tom slučaju, mali broj eritrocita sadrži manje hemoglobina, zbog čega je dostava kiseonika organima kao što su mozak, srce, mišići , smanjena. Anemija prouzrokuje osećaje mentalne i fizičke slabosti. Kada je broj eritrocita smanjen, srce radi brže u pokušaju da većim proticanjem krvi nadoknadi manjak kiseonika u krvi siromašnoj eritrocitima.

Simptomi

Anemija se ponekad teško otkriva jer su rani simptomi veoma blagi. Zbog toga se lako zamenjuje tegobama koje se viđaju u drugim bolestima ili nakon korišćenja nekih lekova. Anemija vam može samnjiti životnu energiju do mere da vam otežava obavljanje najosnovnijih kućnih aktivnosti. Ona pogoršava tegobe koje stvaraju i druge bolesti ukoliko se međusobno udruži pa pospanost, slabost, malaksalost i drugi simptomi postaju veoma izraženi. Simptomi anemije su sledeći:
  • Umor – pospanost
  • Slabost – brzo zamaranje
  • Vrtoglavica i nesigurnost
  • Bledilo kože i sluznice usana, desni, konjuktiva, noktiju i dlanova
  • Ubrzan srčani rad – tahikardija
  • Osećaj hladnoće naročito ekstremiteta-ruku i nogu
  • Tuga i depresija
  • Smanjanje seksualnih funkcija
  • Poremećaji sna i smanjenje apetita
 

Dijagnostika

Anemija se utvrđuje kroz razgovor pacijenta i lekara o postojećim tegobama, a pored toga i pregledom obolelog i izradom krvne slike. Krvna slika se danas radi pomoću aparata koji daju informaciju broju eritrocita (RBC) leukocita (WBC) i trombocita (PLT). RBC – predstavlja broj eritrocita od engleskog “red blood cells”.

Hemoglobin

Hemaglobin (HGB) je belančevina koja se nalazi u  eritrocitima i ima ulogu da prenosi kiseonik iz pluća u ćelije tkiva kao i da prenosi ugljen-dioksid iz tkiva, nazad u pluća. Smanjen nivo hemoglobina ukazuje na anemiju (malokrvnost). Kod utvrđivanja anemije osim vrednosti hemoglobina uzima se u obzir i broj eritrocita kao i količina gvožđa u krvi. Normalne vrednosti hemoglobina su od 110- 180 g/l.U nastavku teksta sledi iskustvo gospođe kojoj su goji bobice pomogle da hemoglobin vrati na normalan nivo.
 

ISKUSTVO: Pomoću goji bobica mi se hemoglobin popravio a glavobolja nestala

“Primetila sam kod sebe simptome učestale malaksavosti i glavobolje. Tada sam odlučila proveriti krvnu sliku. Rezultati su pokazali da mi je hemoglobin bio 97, što je ispod normalne vrednosti. Nakon nekoliko neuspelih pokušaja, odlučila sam pokušati suzbiti anemiju pomoću goji bobica.

U početku sam konzumirala sušene goji bobice. Po preporuci sam koristila po jednu šakicu na dan, odprilike 4 nedelje. Rezultati su bili zapanjujući. Hemoglobin je povećao na 110 i glavobolja koju sam imala je nestala.

Sad nastavljam sa konzumiranjem prirodnog goji soka koji sam poručila od Poljoprivrednog gazdinstva “Bašić” iz Male Bosne. Goji bobice su jedine koje su mi pokazale uspešne rezultate i njihovo dejstvo na anemiju je bilo brzo i vidljivo. Moje sveeeee preporuke od srca!”

Scroll to Top