Dokaz da je su goji bobice vrste GB1, dobrog kvaliteta je analiza iz najopremljenije laboratorji u Srbiji

Do sada su za goji bobice urađene mnoge mikrobiološke analize u svetski priznatim laboratorijama. Svaka od njih, potvrdila je neverovatan nutritivni sastav ovog voća i njihovo blagotvorno dejstvo na ljudsko zdravlje. Mnogi ljudi su i svojim iskustvom potvrdili ta svojstva. Da bismo bili sigurni da vrsta koju uzgajamo na našoj plantaži odgovara kvalitetu, urađena je detaljna analiza antioksidanasa u svežim goji bobicama. Izvanredni rezultati koji su dobijeni objašnjavaju razlog zašto se goji bobice nalaze u kategoriji SUPER HRANA.

Kompleksan sastav antioskidanasa, minerala, vitamina, karotena, polisaharida i monosaharida koje naše domaće goji bobice sadrže je neuporediv sa bilo kojim drugim voćem na svetu. Upravo je to i razlog zašto su goji bobice svrstane u grupu od deset biljaka na svetu koje najblagotvornije deluju na ljudsko zdravlje, tzv. SUPER HRANA.

Međutim, ako se uzme u obzir da se goji bobice mogu pronaći u 42 različite vrste, roda Lycium barbarum, postavlja se glavno pitanje: “Da li ove goji bobice koje uzgajamo na našoj plantaži imaju isti takav nutritivni sastav kakav se reklamira na internetu?” Da bi smo bili još precizniji, važno je napomenuti da i u Srbiji postoji mnogo različitih vrsta goji bobica.

Zarad sigurnosti u kvalitet našeg proizvoda, urađena je analiza u kojoj su detaljno ispitane sveže goji bobice. Vrsta koju uzgajamo registrovana je u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pod nazivom GB1. Hemijska analiza je urađena SP Laboratoriji u Bečeju, trenutno najopremljenijom laboratorijom u našoj zemlji.

Analizom su obuhvaćeni svi antioksidansi koje goji bobice sadrže u svom sirovom obliku i to varijateta GB1 koji mi uzgajamo na našoj plantaži, a dobijeni rezultati su se uporedili sa voćem koje najčešće konzumiramo u našoj svakodnevnici. Na grafikonima ispod možete videti uporedni pregled antioksidanata na 100 mg u svežih goji bobica, Jabuke, Jagode, Kruške i Grejpfruta. Ovom analizom otklonili smo sve sumnje i potvrdili da varijetet GB1 odgovara kvalitetu, i da naše goji bobice sa Poljoprivrednog gazdinstva “Bašić” u Maloj Bosni odgovaraju svim predstavljenim istraživanjima u raspoloživim naučnim publikacijama urađenim u inostranim laboratorijama.

 

Scroll to Top