ZABORAVILI STE DETALJE?

O NAMA

Domaće goji bobice u Maloj bosni na Poljoprivrednom gazdinstvu „Bašić“

Zovem se Nikola Bašić i zadovoljstvo mi je da Vam predstavim porodični posao koji smo započeli u maju 2013. godine. Na poticaj roditelja, odlučio sam zasaditi plantažu vrlo neobičnog i specifičnog voća. Naime, reč je o goji bobicama koje potiču od roda Lycium barbarum.

Prema istraživanjima Svetstke zdravstvene organizacije goji spada u grupu deset biljaka čiji plodovi najdelotvornije deluju na ljudsko zdravlje. Kontinuirano konzumiranje ovih bobica može pozitivno uticati na zdravstvene tegobe poput usporenog metabolizma, slabog imuniteta, povišenog holesterola i dr. (detalje možete pronaći na stranici sajta „Sve o goji bobicama„). Goji je izvrstan dodatak ishrani sa neverovatno bogatim nutritivnim sastavom. Količine vitamina, minerala, karotena i antioksidanasa znatno prevazilaze sve standarde u odnosu na nama poznato voće i povrće. Osobe kojima su ove bobice sastavni deo svakodnevne ishrane obogaćuju svoj organizam svim potrebnim biosupstancama i na taj način se osećaju mnogo bolje, vitalnije, energičnije, što naravno doprinosi i dobrom raspoloženju. To je razlog zašto su ih ljudi sa Himalaja, odakle i goji potiče, prozvali Srećno voće.

Plantaža se nalazi u selu Mala Bosna, 7 km udaljeno od Subotice, na severu Bačke. Na parceli od 2000 m² smo zasadili 231 sadnicu. Celokupnu tehnologiju uzgoja biramo u skladu sa prirodnim principima, kako bi svi naši proizvodi bili potpuno zdravi.

Kod nas na plantaži ćete imati priliku saznati sve blagodati ove biljke iz “prve ruke”. S radošću Vas očekujemo da nas posetite ili da nas kontaktirate putem telefona/mejla koji možete pronaći na stranici sajta “Kontakt”.

Srdačan pozdrav,

Nikola Bašić

SLIKE SA PLANTAŽE

  • Izgled plantaže

    Prikazujemo Vam slike sa naše plantaže napravljene tokom godine. Ovim želimo predstaviti dešavanja na plantaži kao i izglede sadnica u različitim fazama njihovog formiranja.
  • Poslovi na plantaži

    S obzirom da je vrsta goji bobica GB1 u našoj zemlji počela da se uzgaja u 2013. godini, mi smo među prvima doneli odluku da zasadimo plantažu. Susretali smo se sa mnogo novina i nepoznanica po pitanju formiranja oblika biljke, ali smo uvek pokušavali uraditi onako kako je najbolje. Rezultate našeg rada i odluka ćemo videti tokom narednih godina.
VRH Call Now ButtonPOZOVITE