DA LI JE VAŠE DETE NISKO ZA SVOJ UZRAST?

 
Od rođenja vodite Vaše dete na redovne kontrole kod pedijatra. Međutim, on primećuje da je dete ispod referentne vrednosti za svoj uzrast. Šalje Vas kod endokrinologa i čeka Vas mnoštvo analiza da bi se utvrdilo zašto Vaše dete ne raste kako treba. Možda će morati da prima hormon rasta.
 
Ako se nalazite u ovakvoj situaciji, pročitajte ovaj tekst do kraja.

ZBOG ČEGA MOŽE DA SE JAVI NIZAK RAST KOD DECE?

Uzroka za nizak rast kod dece ima mnogo. Neki od njih koji se mogu dokazati su:

 • Nedovoljna ishrana
 • Celijaklija i bolesti creva
 • Hipotireoza
 • Dijabetes
 • Nedostatak hormona rasta
 • Dugotrajna terapija kortikosterodima
 • Genetski sindromi (Daunov, Tarnerov…)
 • Bolesti jetre i bubrega
 • Skeletne displazije
 • Maligna oboljenja
 • Niska oba roditelja (zdravo dete sa takvim genetskim predispozicijama)

 

Kada dođete kod pedijatra endokrinologa, on prvo izmeri dete, pregleda sve što imate evidentirano od Vašeg pedijatra, krive rasta i napredovanja od rođenja pa do datog trenutka. Zatim Vas upućuje da uradite razne analize iz krvi kako bi se utvrdilo da li postoji neki ozbiljniji problem, odnosno neka bolest zbog koje je dete prestalo da raste ili usporeno raste. Ako se ispostavi da postoji određeni problem, prvenstveno se radi na dobijanju adekvatne terapije za datu bolest koja kada počne da deluje paralelno će se i rast regulisati. Ukoliko se uz primenu terapije ne konstatuje promena u rastu, ponovo vas šalju kod endokrinologa na dalja ispitivanja.

KO MOŽE DA PRIMI HORMON RASTA?

U našoj zemlji postoji 5 indikacija za primanje hormona rasta:

 • Dokazani nedostatak hormona rasta
 • Tarnerov sindrom
 • Hronična bubrežna insuficijencija
 • Deca rođena male gestacione dobi
 • Prader Vilijev sindrom.

Ova deca počnu da primaju terapiju veštačkim hormonom rasta (u vidu injekcije) i primaju je svaki dan uveče pre spavanja po nekoliko godina dok ne dostignu visinu koja je prihvatljiva za njihov uzrast. Kontrole kod endokrinologa su na svakih 6 meseci, gde se gleda kako dete reaguje na terapiju i ima li efekata. Nekada se čak nastavlja sa primanjem hormona i u odraslom dobu.

ŠTA AKO SU SVI NALAZI U REDU?

Ukoliko su sve analize bile u redu i nije otkriveno nikakvo oboljenje, znači da je vaše dete zdravo. Moguće je da ne dobija dovoljno nutritivno vrednu hranu, odnosno vitamine, minerale, mikroelemente, aminokiseline, koje itekako utiču na rast i funkcionisanje organizma. Takođe, treba uzeti u obzir i kakve su dečije navike – da li su fizički aktivni, da li dovoljno spavaju i u kakvoj socio-emocionalnoj okolini odrastaju.

Dobra stvar je što je ovo nedostatke moguće nadoknaditi jednim potpuno prirodnim preparatom koji ima tu moć da probudi organizam i podstakne lučenje hormona rasta – MATIČNI SOK OD GODŽI BOBICA.

ISKUSTVA MAJKI ČIJA DECA PIJU GODŽI SOK ZA PODSTICANJE RASTA

Donosimo nekoliko iskustva majki čija su deca bila poslata endokrinolozima zbog nižeg rasta ali su pre svega odlučile da pokušaju sa nečim prirodnim i zdravim da pospeše rast svoje dece.

MATIČNI SOK OD GODŽI BOBICA

 

Ovaj sok je proizvod koji sadrži u sebi pravo bogatstvo mikrolemenata i omogućava organizmu da usvoji sve što mu je potrebno da bi funkcionisao kako treba. Zauzeo je prvo mesto među proizvodima koji na potpuno prirodan način podstiču lučenja hormona rasta kod dece.

Godži bobice su voće poreklom sa Tibeta, ali mogu da rastu i u našim krajevima. Po svom antioksidativnom dejstvu premašuju aroniju, borovnice i svo drugo voće. Mogu ga koristiti deca svih uzrasta. Preporučena doza za pospešivanje rasta kod dece je 33ml soka uveče pred spavanje u minimalnom periodu 6-9 meseci. Sok ne sadrži šećer, konzervans, aditive. 

Mnogo zadovoljnih korisnika i dece koja su porasla svedoči o kvalitetu i efikasnosti soka.

Ukoliko želite i Vi da poručite godži sok i pomognete Vašem detetu da poraste možete se javiti na brojeve:

0641717524 ili 0693205544

Preko facebook stranice: Goji Bobice Srećno Voće

Instagrama: gojisok

Web stranice: https://gojibobice.rs/

Nadamo se ostvarivanju zajedničkih uspeha, a Vašoj deci želimo srećno i zdravo detinjstvo!

Scroll to Top