ZABORAVILI STE DETALJE?

O NAMA

Domaće goji bobice u Maloj bosni na Poljoprivrednom gazdinstvu „Bašić“

Zovem se Nikola Bašić i zadovoljstvo mi je da Vam predstavim porodični posao koji smo započeli u maju 2013. godine. Na poticaj roditelja, odlučio sam zasaditi plantažu vrlo neobičnog i specifičnog voća. Naime, reč je o goji bobicama koje potiču od roda Lycium barbarum.

Prema istraživanjima Svetstke zdravstvene organizacije goji spada u grupu deset biljaka čiji plodovi najdelotvornije deluju na ljudsko zdravlje. Kontinuirano konzumiranje ovih bobica može pozitivno uticati na zdravstvene tegobe poput usporenog metabolizma, slabog imuniteta, povišenog holesterola i dr. (detalje možete pronaći na stranici sajta „Sve o goji bobicama„). Goji je izvrstan dodatak ishrani sa neverovatno bogatim nutritivnim sastavom. Količine vitamina, minerala, karotena i antioksidanasa znatno prevazilaze sve standarde u odnosu na nama poznato voće i povrće. Osobe kojima su ove bobice sastavni deo svakodnevne ishrane obogaćuju svoj organizam svim potrebnim biosupstancama i na taj način se osećaju mnogo bolje, vitalnije, energičnije, što naravno doprinosi i dobrom raspoloženju. To je razlog zašto su ih ljudi sa Himalaja, odakle i goji potiče, prozvali Srećno voće.

Plantaža se nalazi u selu Mala Bosna, 7 km udaljeno od Subotice, na severu Bačke. Na parceli od 2000 m² smo zasadili 231 sadnicu. Celokupnu tehnologiju uzgoja baziramo na standardima organske proizvodnje, kako bi svi naši proizvodi bili potpuno prirodni.

Proizvodi koje imamo u ponudi su:

 1. Goji bobice – Matični sok
 2. Goji bobice – Sušene
 3. Goji bobice – Kandirane
 4. Goji bobice – Sirup
 5. Goji bobice – Slatko
 6. Sveže goji bobice

S obzirom da raspolažemo sušarom za voće i povrće, imamo mogućnost da pratimo kompletan proces prerade, sa čime garantujemo kvalitet proizvoda. Važno je napomenuti da bobice sušimo na temperaturi koja ne utiče na promenu nutritivnog sastava, čime se zadržavaju svi antioksidansi i drugi elementi koji čine ovo voće jednim od najzdravijih na svetu. Pored svežih i sušenih bobica, koje su trenutno najtraženije na našem tržištu, napravili smo i domaće slatko od istih. Naš asortiman gotovih proizvoda smo u 2014. godini proširili sa matičnim sokom od goji bobica, kandiranim goji bobicama i sirupom od goji bobica.

Kod nas na plantaži ćete imati priliku saznati sve blagodati ove biljke iz “prve ruke”. S radošću Vas očekujemo da nas posetite ili da nas kontaktirate putem telefona/mejla koji možete pronaći na stranici sajta “Kontakt”.

Srdačan pozdrav,

Nikola Bašić

SLIKE SA PLANTAŽE

 • Izgled plantaže

  Prikazujemo Vam slike sa naše plantaže napravljene tokom godine. Ovim želimo predstaviti dešavanja na plantaži kao i izglede sadnica u različitim fazama njihovog formiranja.
 • Poslovi na plantaži

  S obzirom da je vrsta goji bobica GB1 u našoj zemlji počela da se uzgaja u 2013. godini, mi smo među prvima doneli odluku da zasadimo plantažu. Susretali smo se sa mnogo novina i nepoznanica po pitanju formiranja oblika biljke, ali smo uvek pokušavali uraditi onako kako je najbolje. Rezultate našeg rada i odluka ćemo videti tokom narednih godina.
VRH